68
Υλικά
- αχλάδι 8 τμχ
- ζάχαρη 150 γρ
- λευκό κρασί 100 γρ
- ξύσμα λεμονιού 4 κσ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- κρόκοι 3 τμχ
- ζάχαρη 4 κσ
- βούτυρο 3 κσ
- σοκολάτα κουβερτούρα 250 γρ
- λικέρ πορτοκάλι 4 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 δόση
Τα αχλάδια με σάλτσα σοκολάτας είναι ένα γευστικό και εύκολο επιδόρπιο!!! Υλικά: Για 8 μερίδες 8 αχλάδια 150γρ. ζάχαρη 400 γρ. νερό 100 γρ. λευκό κρασί 4 κουταλιές ξύσμα λεμονιού 1 με 2 ξυλάκια κανέλας 4 με 5 γαρύφαλλα Για τη σάλτσα: 3 κρόκους αυγών 3 με 4 κουταλιές ζάχαρη 3 κουταλιές βούτυρο 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 3 με 4 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι 2 δόσεις άρωμα βανίλιας
Διάβασε τη συνταγή στο glykesamartiesp.blogspot.com