97
Υλικά
- ντάκος 6 τμχ
- σταφύλια 350 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μέντα 16 φύλλα
- ελαιόλαδο 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κγ
- σιρόπι σφένδαμου 0.5 κγ
- μέλι 0.5 κγ
- σουσάμι 1 κσ
- καρύδια 6 τμχ
Πρόκειται για μια διαφορετική αυγουστιάτικη εκδοχή του ντάκου. Γλυκιά σάλτσα από ζακυνθινή σταφίδα (αυτές οι μικρές βυσσινί ρώγες που βλέπετε στην πρασινάδα), συνδυασμένη με τη δροσιά της μέντας, τη γήινη γεύση του καρυδιού κ το πικάντικο αέρα της ρόκας. Αν τρώτε τυρί, συνοδέψτε με γραβιέρα. Αν και πιστεύω ότι είναι τόσο μεστό γεύσης πιάτο που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr