102
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- κόκκινο κρασί 50 ml
- ζωμός βοδινού 1 φλ
- πομοντόρια 600 γρ
- χυμός ντομάτας 400 γρ
- ντοματοπολτός 60 γρ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- κανέλα 1 τμχ
- ελαιόλαδο 50 ml
- μπέϊκον 60 γρ
Στην Ελλάδα τη σάλτσα Μπολονέζ, την ξέρουμε ως σάλτσα με κιμά, παρόλα αυτά στην Μπολόνια η κλασσική σάλτσα ραγού αποτελείται από μικρά κομμάτια κρέατος που τα σιγομαγειρεύουν τόσο ώστε να διαλύονται σε ίνες. Αυτή η σάλτσα υποκαθιστά πλήρως την εκδοχή με κιμά και έτσι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε Ελληνικές αλλά και σε Ιταλικές συνταγές.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr