102
Υλικά
- αυγά 7 τμχ
- ζάχαρη 200 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- σπορέλαιο 60 ml
- σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 70 γρ
- κακάο 40 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- κανέλα 1.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.25 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- καρύδια 250 γρ
- κουβερτούρα 120 γρ
- νερό 500 γρ
- ζάχαρη 500 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 2 κσ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- ρούμι 60 ml
- σιρόπι 10 ml
Έχω αλλεργία στα καρύδια. ‘Η για να είμαι ακριβής είχα αλλεργία στα καρύδια όταν ήμουν μικρή και συνεχίζω να μην τα τρώω μέχρι και σήμερα, ακόμα κι αν δεν έχω κάνει τεστ για να δω αν συνεχίζει να υπάρχει η αλλεργία μου. Παραδόξως όμως (και χωρίς να την έχω δοκιμάσει ποτέ η ίδια) ομολογώ ότι κάνω καταπληκτική καρυδόπιτα και μάλιστα καρυδόπιτα με σοκολάτα. Όποιος την δοκιμάζει το επιβεβαιώνει και ζητάει να του την φτιάξω ξανά και ξανά. Πριν λίγες μέρες λοιπόν που πήγα σε ένα τραπέζι, πήρα μαζί μου ένα ταψί καρυδόπιτα με σοκολάτα και ένα ταψί μπακλαβά με φυστίκι...
Διάβασε τη συνταγή στο www.madameginger.com