56
Υλικά
- μαγιά νωπή 25 γρ
- μαγιά ξερή 7 γρ
- μέλι 1 κσ
- αλεύρι για τσουρέκια 50 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ασπράδι 1 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- αλεύρι για τσουρέκια 400 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- αμύγδαλα 100 γρ
- κρόκοι 1 τμχ
Είναι πάντα μια εξαιρετική ιδέα να καλωσορίσουμε το Νέο Έτος με νόστιμα σπιτικά πιάτα αλμυρών & γλυκών. Όσον αφορά το πιο παραδοσιακό γλύκισμα, τη Βασιλόπιτα, μπορεί να γίνει με διάφορα σχήματα και υλικά για όλα τα γούστα. Όλα είναι εξίσου εύγευστα και ανήκουν στην χριστουγεννιάτικη περίοδο της Ελλάδας. Ετοιμάστε τη Βασιλόπιτα σας γλυκιά ή αλμυρή -διότι υπάρχει κι αυτή η εκδοχή σε πολλές περιοχές μας- και ψήστε την να μοσχομυρίσει το σπίτι «γιορτή!». Ανεξάρτητα από τη γεύση που προτιμάτε καλύτερα, μην ξεχάσετε να κρύψετε ένα νόμισμα μέσα!Βασιλόπιτα χωρίς φλουρί δεν γίνεται.
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es