Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 1 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 1 φλ
- πορτοκάλι 0.5 -
- κανέλα 2 κγ
- κάρδαμο 1 κγ
- κουρκουμάς 2 κγ
- στέβια 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- μέλι 1 κγ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
Basmati με άρωμα πορτοκαλιού. Ένα πιάτο που προέρχεται από την ινδική κουζίνα. Ελαφρύ, με διακριτικό άρωμα και γεύση που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε πιάτο. Το basmati είναι μία πασίγνωστη και πολύ δημοφιλής ποικιλία ρυζιού. Ο μέτριος γλυκαιμικός δείκτης του κυμαίνεται μεταξύ 56 με 69 και το καθιστά κατάλληλο για να κατανάλωση από διαβητικούς συγκριτικά με άλλες ποικιλίες ρυζιού και προϊόντα που βασίζονται στο λευκό αλεύρι.
Όταν μαγειρευτούν οι μακριοί κόκκοι του επεκτείνονται περισσότερο και το αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο ριζότο που οι κόκκοι δεν κολλάνε μεταξύ τους...
Όταν μαγειρευτούν οι μακριοί κόκκοι του επεκτείνονται περισσότερο και το αποτέλεσμα είναι ένα ανάλαφρο ριζότο που οι κόκκοι δεν κολλάνε μεταξύ τους...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesannas.gr