113
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 65 γρ
- φαρίνα 65 γρ
- κορν φλάουρ 20 γρ
- αυγά 5 τμχ
- ζάχαρη 125 γρ
- κακάο 30 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κουβερτούρα 200 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- γάλα φρέσκο 100 γρ
- κακάο 40 γρ
- nescafe 1 κσ
- ρούμι 30 γρ
- κονιάκ 30 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- κομπόστα βύσσινο 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 400 τμχ
- ζάχαρη άχνη 40 γρ
- κουβερτούρα 400 γρ
Η υφή της είναι πολύ, μα πολύ αφράτη και η δροσιά που χαρίζουν τα βύσσινα συνδυάζεται υπέροχα με τη σοκολατένια, σαν μους, κρέμα της. Διάλεξα να τη στολίσω με το αγαπημένο μου χρώμα, το μαύρο, που πάνω στο λευκό, δείχνει ακόμα πιο έντονο το μέγεθος της δύναμής του, αλλά και γιατί ήθελα να φτιάξω κάτι που να αντιπροσωπεύει το όνομα της τούρτας.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com