74
Υλικά
- μπέϊκον 130 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- νουά 1250 γρ
- καρότο 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αλεύρι 2 κσ
- κόκκινο κρασί 750 ml
- ζωμός κρέατος 1 λτ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- σκόρδο 2 σκελ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 200 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- ζωμός κρέατος 100 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- σκόρδο 1 σκελ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- μανιτάρια 350 γρ
- μαϊντανός 2 κσ
Εδώ και καιρό η συνταγή γιά το βοδινό αλά μπουργκινιόν βρισκόταν στην λίστα με τις συνταγές που κάποια μέρα θα ήθελα να δοκιμάσω... Είναι όντως ένα νόστιμο πιάτο, όχι όμως και πάρα πολύ διαφορετικό από άλλα στουφάτι που έχω φτιάξει κατά καιρούς. Είναι κατάλληλο για να το παρουσιάσετε ως κυρίως σε ένα επίσημο τραπέζι ή σε έναν μπουφέ; έχει δε και το πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι γίνεται μάλλον καλύτερο όταν ετοιμαστεί από την προηγούμενη και σερβιριστεί ξαναζεσταμένο.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com