135
Υλικά
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 100 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- αλεύρι μαλακό 300 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 60 γρ
- τυρί κρέμα 350 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- ανθότυρο 650 γρ
- κρέμα γάλακτος 80 ml
- αμύγδαλα 80 γρ
- σταφίδες 0.125 κούπα/ες
- cranberries 0.125 κούπα/ες
- κονφί 0.125 κούπα/ες
- κομπόστα αχλάδι 0.125 κούπα/ες
- cranberries 0.5 κούπα/ες
ζύμη σαμπλέ, η δική μου αγαπημένη για όλα τα μπισκοτάκια της οικογένειας, είναι η κυρίαρχη ζύμη για τις τάρτες. Θέλει το χρόνο της στο ψυγείο, θέλει άνοιγμα σε φύλλο, αλλά σε αποζημιώνει για την κούραση με το τρυφερό μπισκότο που μοσχοβολά βούτυρο... Cheesecake, συνήθιζα να κάνω με βάση από τριμμένα μπισκότα. Εντυπωσιάστηκα όταν είδα τη Loretta Sartori, μια Ιταλίδα chef, να τυλίγει σε ρολάκια, λωρίδες ζύμης και να τις κολλά πάνω σε ένα τεράστιο μπισκότο βάσης, διαμέτρου 26εκ. Τις στήριξε πάνω στο τσέρκι, τις ένωσε με τα δάχτυλά της με το μπισκότο της βάσης και δημιούργησε μια θήκη βαθειάς τάρτας με ύψος 6εκ. Γέμισε με το μίγμα και έψησε. Αναρωτιόμουν αν θα κοβόταν εύκολα το μπισκότο και πως θα ήταν.
Το αποτέλεσμά της ήταν εντυπωσιακό, έτσι φύλαξα αυτή την τούρτα για τα 19α γενέθλια του γιού μου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr