76
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κονκασέ 800 γρ
- τοματοπελτές 1 κσ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 5 σκελ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
- καυτερές πιπεριές 4 τμχ
- καστανή ζάχαρη 1 κγ
- κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα
- καλαμπόκι 0.5 κονσέρβα
- κύμινο 1.5 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1.5 κγ
- κανέλα 1 κγ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- μαϊντανός 0.75 φλ
- κόλιανδρο 0.75 φλ
Είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου έθνικ συνταγές. Πρόκειται για ένα απλό και εύκολο πιάτο. Επιπλέον, είναι πολύ υγιεινό. Μας προσφέρει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, πρωτεΐνης, σύνθετους υδατάνθρακες, ασβέστιο, φολικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, λυκοπένιο, βιταμίνες και άλλα μέταλλα. Σερβίρεται με ρύζι και ξινή κρέμα (ή γιαούρτι), πάνω σε τορτίγια, σε καλαμποκόψωμο, σε σπαγγέτι, σαν ντιπ και γενικά είναι ένα πολύπλευρο πιάτο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.thehealthycook.gr