84
Υλικά
- χοιρινή σπάλα 200 γρ
- γίγαντες 500 γρ
- κρεμμύδια 3 τμχ
- καρότο 3 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- ντοματοπελτές 1 κσ
- συκόμελο 1 κσ
Και γιατί παρακαλώ σώνει και ντε το κρέας να γίνει με ζυμαρικό ή πατάτα? Σήμερα είχαμε αυτή την συζήτηση…Και γιατί να μην το κάνουμε με γίγαντες? Ω!! ΝΑΙ!!! Με γίγαντες, και καροτάκι μπόλικο…στην γάστρα της γιαγιάς, να σιγομαγειρευτούν και να μελώσουν. Η γιαγιά την έβαζε στο ξυλόφουρνο και γινόταν ένα φαΐ…..μα ένα φαΐ….Αλλά τώρα που… οι ξυλόφουρνοι …!!!όσο και να χτυπιέμαι…το φαγητό εκείνο δεν το φτάνει. Τα ίδια υλικά, η ίδια μέθοδος … Τα ξύλα δίναν γεύση? ίσως να το θυμόμαστε και γιατί είμασταν παιδιά…δεν ξέρω…πάντα ότι θυμάμαι από παιδί είναι σε υπερθετικό βαθμό, τα φαγητά, ο χρόνος, τα αντικείμενα…όλα! Anyway…Το κρέας είναι από το χωριό, οι γίγαντες φετινοί …θα γίνει γλύκισμα σκέφτηκα. Και έγινε!
Διάβασε τη συνταγή στο www.karapetakou.gr