115
Υλικά
Το σημερινό πιάτο είναι παραδοσιακό των Χριστουγέννων σε πολλά μέρη, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Παντού όμως το λάχανο συνδυάζεται με το χοιρινό. Μην παραβλέπουμε τους υπέροχους λαχανοντολμάδες που ιδανικά γίνονται με χοντροκομμένο χοιρινό κιμά. Όμως σε πολλές περιοχές η προετοιμασία για την λεγόμενη «αρμιά», ένα είδος τουρσιού με λάχανο, αρχίζει του Αγίου Φιλίππου, στις 14 Νοεμβρίου. Σαράντα μέρες χρειάζονται για να γίνει σωστή η αρμιά όπως μου λένε φίλες από τη Βόρεια Ελλάδα.
Χοιρινό με λάχανο
Η δική μου συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα καθ’ ημάς. Και εννοώ σε νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε τη γνώση να φτιάξουν αρμιά, σε μαγείρισσες εργαζόμενες που θέλουν έστω την τελευταία στιγμή να έχουν κάτι παραδοσιακό στο τραπέζι τους, αν όχι την ίδια την ημέρα της Γιορτής, κάποια από τις επόμενες μέρες. Φρέσκο λοιπόν το λάχανό μου, με αρώματα που δοκιμασμένα δένουν με τα υπόλοιπα υλικά!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr