50
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- μαγιά ξερή 3 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- ξύδι 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- βλίτα 1200 γρ
- φέτα 400 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- αυγά 1 τμχ
- ελαιόλαδο 60 ml
Οριακά μεν αλλά με τέτοια ζέστη τα βλίτα ή βλήτα.. είναι ακόμη εδώ, σκέφτηκα λοιπόν σήμερα να σας μοιραστώ αυτή την εξαίσια συνταγή για χορτόπιτα με βλίτα και φέτα κοινώς τη βλιτόπιτα!
Τα βλίτα τα λατρεύουμε -σχεδόν- όλοι, ακόμη και αυτοί που δεν είναι φαν, όταν σε κάποιο ταβερνάκι ακούν “βραστά βλίτα” είναι στανταράκι μέσα στην παραγγελία.
Ιδιαίτερα το ολόφρεσκο νέο βλίτο είναι όνειρο, προσωπικά τα λατρεύω και τα μαγειρεύω με κάθε ευκαιρία.
Τι άλλο, εκτός από βραστά σαλάτα, μπορείς να δοκιμάσεις με τα βλίτα;
Σημείωνε: αχνιστά, γιαχνί, φρικασέ, βλιτόρυζο, να τα μαγειρέψεις με όσπρια και φυσικά να εμπλουτίσεις την χορτόπιτα.
Κάθε φορά που φτιάχνω μια παραδοσιακή πίτα, σκέφτομαι τον πλούτο και το μεγαλείο συνταγών της Ελληνικής Πίτας!
Ένα ολόκληρο γαστρονομικό κεφάλαιο από μόνες τους, το αξίζουν ♡
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr