98
Υλικά
- χτένια 12 τμχ
- μπέϊκον 6 φέτ
- βούτυρο 30 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- σπανάκι 500 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- άνηθος 0.5 κσ
- λευκό κρασί 40 ml
Τα χτένια είναι ένα υλικό βάσης κατάλληλο για πολλές δημιουργικές προσεγγίσεις σε ορεκτικά, με την προϋπόθεση ότι παίζει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς έχει λεπτή γεύση. Οπότε όταν είδα ότι συνδυάζονται με μπέικον σε μια λογική surf & turf, μια σύγχρονη και αρκετά δημοφιλή γαστρονομική τάση, ομολογώ πως η περιέργεια με κυρίευσε.
Το βασικό ερώτημα ήταν το πως, το μάλλον ντροπαλό χτένι, θα καταφέρει να επιβιώσει ισότιμα στη γευστική του συνύπαρξη με το θορυβώδες μπέικον, που καπελώνει τα πάντα και σε κυριεύει με την επιθετική νοστιμιά του, όποτε του δοθεί η ευκαιρία.
Για να καταφέρει κάποιος να συνδέσει δυο υλικά με τόσο διαφορετικές γευστικές εντάσεις με τρόπο ισότιμο, θα πρέπει να βρει μια λεπτή ισορροπία ή να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Και αυτή την ισορροπία θεωρώ πως την βρήκα κάνοντας πειραματισμούς...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr