57
Υλικά
- κόλιαντρο 1 ματσ.
- πιπεριές πράσινες 3 τμχ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- τζίντζερ 1 τμχ
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
Τα chutney είναι ντιπ ινδικής ή πακιστανικής προέλευσης που περιλαμβάνουν μία τεράστια γκάμα παρασκευών με φρέσκα υλικά ή τουρσί ή σε μορφή "μαρμελάδας". Η υφή τους μπορεί να διαφέρει από απαλή και ομοιογενή έως πηχτή και με χοντροκομμένα κομμάτια. Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε δύο πράσινα chutney από κόλιαντρο και από δυόσμο, αρκετά πικάντικα, τα οποία αποτελούν εξαιρετικά ορεκτικά μαζί με κομματάκια τραγανής πίτας, αλλά εμείς τα δοκιμάσαμε και μέσα σε σάντουιτς. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και όπως το ιταλικό πέστο σε μία μακαρονάδα! Είναι ένα είδος φαγητού που προσφέρεται για πολλούς πειραματισμούς!...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com