82
Υλικά
- σύκα 500 γρ
- ξύδι βαλσαμικό 100 ml
- μαύρη ζάχαρη 150 γρ
- τζίντζερ 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
Τα σύκα είναι πλέον στο τέλος της εποχής τους. Φτιάχνοντας όμως chutney με σύκα, μπορούμε να κρατήσουμε την γεύση τους για τους επόμενους μήνες. Απλά ανοίγουμε το βάζο και τα απολαμβάνουμε. Τα Chutneys φτιάχνονται από συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών και η προέλευση τους είναι από την Ινδία, ενώ είναι πολύ διάσημα στην Μεγάλη Βρετανία. Ένα αγαπημένο, είναι το Chutney Σύκου, το οποίο είναι κατάλληλο για να συνοδέψετε το ψητό κοτόπουλο ή το χοιρινό αλλά και τα burgers σας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.alwayshungry.gr