73
Υλικά
- κονιάκ 20 ml
- κουαντρό 20 ml
- Grand Marnier 20 ml
- σαμπάνια -
Διαδικασία Βάζουμε σε ένα σέικερ το κονιάκ και το triple sec (ή Cointreau ή Grand Marnier), προσθέτουμε πάγο και τα χτυπάμε μέχρι να δροσίσουν. Σουρώνουμε σε ποτήρι flute της σαμπάνιας και γεμίζουμε το υπόλοιπο με σαμπάνια. Γαρνίρουμε με ένα μικρό ξυλάκι κανέλας, το οποίο ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι. Προσοχή, αν αργήσουμε να το πιούμε, η κανέλα θα αφήσει μια πικρή γεύση. Συμβουλή Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr