213
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.5 φλ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη 1.5 φλ
- κανέλα 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- αυγά 3 τμχ
- καρότο 2 φλ
- μήλα 1 φλ
- βούτυρο 200 γρ
- τυρί κρέμα 300 γρ
- μασκαρπόνε 300 γρ
- ρικότα 300 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- ζάχαρη άχνη 2.5 φλ
Τα carrot cakes, εξαιρετικά δημοφιλή ως κέικ γενεθλίων στην Ελβετία, είναι από τα ιστορικά γλυκίσματα της ευρωπαϊκής ζαχαροπλαστικής και συνταγή του συναντιέται ήδη από το 1827 σε αγγλική έκδοση που αφορά τη γαλλική κουζίνα. Εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαδοθεί και στη χώρα μας όντας ένα από τα πιο δημοφιλή «ξενόφερτα» γλυκά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com