92
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γρ
- ελαιόλαδο 60 ml
- γάλα 125 ml
- μπέκιν πάουντερ 0.5 κγ
- γάλα 750 ml
- ζάχαρη 120 γρ
- αλεύρι 30 γρ
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο αγελάδος 50 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- ζάχαρη 5 κσ
- κανέλα 0.5 κσ
- αυγά 1 τμχ
- ελαιόλαδο 2 κσ
Παραδοσιακή συνταγή από την Καρδίτσα! Η δεύτερη συνταγή στην ενότητα «πανωμερίτικα» είναι πάλι μια πίτα, γλυκιά αυτή τη φορά. Μετά την εξαιρετική κοτόπιτα Τρικάλων με την οποία εγκαινιάστηκε η ενότητα αυτή, μια εκλεκτή γαλατόπιτα παίρνει σειρά. Τη συνταγή μου έστειλε κρητικιά φίλη της σελίδας που έχει ζήσει στη Θεσσαλία.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr