60
Υλικά
- φύλλο κανταΐφι 400 γρ
- βούτυρο 150 γρ
- βιτάμ 150 γρ
- καρύδια 100 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- φρυγανιά 2 κσ
- ζάχαρη 2 κσ
- ζάχαρη 500 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- γάλα 1 λτ
- κορν φλάουρ 0.75 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- βανίλια 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 400 ml
- ζάχαρη άχνη 4 κσ
- φιστίκι Αιγίνης 4 κσ
- γλυκό κεράσι 4 κσ
Σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα ! Για το καταϊφι : 400 γρ. φύλλο κανταϊφι, 150 γρ. λιωμένο βούτυρο ή βιτάμ, 100 γρ. χοντροτριμμένη καρυδόψυχα, 1 κ. γλ. κανέλα, 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο, 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, Σιρόπι: 500 ml νερό, 500 γρ. ζάχαρη (εγώ βάζω 350-400 γραμ.) , χυμό ενός λεμονιού. Για την κρέμα: 1 λίτρο γάλα, 3/4 κούπας κορν φλάουρ, 3/4 κούπας ζάχαρη, 1 βανίλια. Για την σαντιγί: 400 ml κρέμα γάλακτος, 4 κουταλιές σούπας άχνη 4 κουταλιές σούπας τριμμένο φυστίκι ή κερασάκια γλασέ ή γλυκό κουταλιού.
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikesdiadromes.gr