279
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 800 ml
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
- φρυγανιές 1.5 πκτ
- πτι μπερ 2.5 πκτ
- κανέλα 1 κγ
- άνθος αραβοσίτου βανίλια 2 φακ
- άνθος αραβοσίτου σοκολάτα 2 φακ
- γάλα φρέσκο 13 φλ
- ζάχαρη 16 κσ
- ζάχαρη 2.5 ποτ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- σιρόπι 5 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Μια εύκολη παραλλαγή του Πολίτικου εκμέκ.
Από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά, όπως το ᾿φτιαχνε η γιαγιά μου για μας, αλλά και στις γιορτές.
Άπειρες φορές τις νύχτες, έκανα τον «ποντικό» και τρύπωνα στο ψυγείο, για μια κουταλιά «άσπρο πειρασμό».
Από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά γλυκά, όπως το ᾿φτιαχνε η γιαγιά μου για μας, αλλά και στις γιορτές.
Άπειρες φορές τις νύχτες, έκανα τον «ποντικό» και τρύπωνα στο ψυγείο, για μια κουταλιά «άσπρο πειρασμό».
Εκμέκ με φρυγανιές και άνθος αραβοσίτου...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com