58
Υλικά
- κυδώνια 3 κιλ
- πορτοκάλια 5 τμχ
- ζάχαρη 18 κσ
- γαρύφαλλο 10 τμχ
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- ζάχαρη 1 κσ
- βανίλια 1 κσ
Το κυδώνι (ή αλλιώς «χρυσό μήλο» όπως λεγόταν στην αρχαιότητα) είναι ένα φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο φρούτο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως ψημένο, είτε στην μαγειρική είτε στην ζαχαροπλαστική. Ο λόγος που δεν συνηθίζουμε να το τρώμε ωμό, ίσως να είναι η έντονη στυφάδα που έχει λόγω των τανινών που διαθέτει, παρόλο που δίνει έναν γευστικό χυμό πλούσιο σε βιταμίνη C. Τα κυδώνια βρασμένα σε χυμό πορτοκαλιού και σερβιρισμένα με φρέσκια χτυπημένη σαντιγί (ή στραγγιστό γιαούρτι, όπως κάνω εγώ τώρα πια) είναι ένα επιδόρπιο που μας έφτιαχνε η μητέρα μου κάθε χρόνο (κυρίως κατά τον Οκτώβριο μήνα), κι έτσι είναι μια από αυτές τις παιδικές γεύσεις που αναπολώ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr