45
Υλικά
- ζάχαρη 800 γρ
- μέλι 150 γρ
- κανέλα 3 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 400 γρ
- καλαμποκέλαιο 400 ml
- ελαιόλαδο 180 ml
- ζάχαρη άχνη 50 γρ
- κανέλα 3 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλ
Μετά από πολλές πολλές προσπάθειες τα προηγούμενα χρόνια, νομίζω πως βρήκα την καλύτερη συνταγή. Οι δοσολογίες είναι ακριβώς όπως πρέπει για να βγει σωστά η ζύμη. *Το σιρόπιασμα εξαρτάται από την προτίμηση. Για ελαφρώς σιροπιαστά μελομακάρονα τα βουτάμε καυτά στο κρύο σιρόπι και μετράμε 7-8 δευτερόλεπτα. Για αρκετά ζουμερά μετράμε 13-15 δευτερόλεπτα. *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ψήνουμε μια-μια τη λαμαρίνα με τα μελομακάρονα, έτσι ώστε όταν τα σιροπιάσουμε να είναι καυτά και να μην έχουν προλάβει να κρυώσουν. *Για να βγουν ομοιόμορφα τα μελομακάρονα χώρισα τη ζύμη σε μπαλάκια των 23-25 γραμμαρίων, ζυγίζοντας στη ζυγαριά κουζίνας που έχω. Στη συνέχεια τα έπλασα οβάλ και τα "πίεσα" πάνω σε τρυπητή κουτάλα για να γίνει το σχέδιο και να απορροφήσουν και το σιρόπι. Διαφορετικά κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι. *Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη!!!!!!...
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com