78
Υλικά
- πράσινο μήλο 4 τμχ
- ακατέργαστη ζάχαρη 120 γρ
- κανέλα 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- σταφίδες μαύρες 75 γρ
- καρύδια 75 γρ
- βούτυρο 30 γρ
- κορν φλάουρ 2 κσ
- σφολιάτα 1 συσκ
- ασπράδι 1 τμχ
Το στρούντελ, αυτό το γλυκό αρτοσκεύασμα με την γεμιστή ζύμη είναι από τα πιο εύκολα γλυκίσματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε την Κυριακή που είναι μέρα «γιορτής και σχόλης» ή οποτεδήποτε μας περισσεύει λίγος χρόνος. Πρόκειται για την εύκολη εκδοχή του βιεννέζικου στρούντελ με μήλα, που χάριν ευκολίας ετοιμάζεται με έτοιμα φύλλα σφολιάτας. Η εν λόγω συνταγή περιέχει λίγη ζάχαρη κι έχει προσθήκη σταφίδων και καρυδιών για έξτρα υφή. Τρώγεται χλιαρό, άρα είναι καλό να το ετοιμάσουμε λίγο πριν το σερβίρουμε για να είναι νοστιμότερο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr