80
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γρ
- μαγιά ξερή 13 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- σταφίδες 140 γρ
- cranberries 140 γρ
- σταφίδες μαύρες 140 γρ
- κανέλα 1 κγ
- βούτυρο αγελάδος 60 γρ
- γάλα 260 ml
- αυγά 1 τμχ
Νομίζω πως το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Θυμάμαι να το λατρεύω ως παιδί και σίγουρα οι παλαιότερες γενιές το έχουν αγαπήσει εξίσου. Σπάνια συναντάς κάποιον που να μην το τρώει, ακόμα κι αν δεν αγαπάει πολύ τις σταφίδες, όπως εγώ. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να απολαύσετε την υπέροχη μυρωδιά που θα γεμίσει το σπίτι σας.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu