133
Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά αντικαθιστώ σε διάφορες συνταγές γλυκών τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Διαπιστώνω ότι γίνονται το ίδιο νόστιμες και σαφώς πιο υγιεινές. Ίσως βέβαια η αντικατάσταση αυτή να μη "κοστίζει" σε γεύση επειδή το κρητικό ελαιόλαδο είναι ιδιαίτερα εύγεστο, με χαμηλή οξύτητα και υπέροχο φρουτώδες άρωμα. Ελαττώνω ελαφρά την ποσότητα σε σχέση με τη μαργαρίνη, κάνω κάποιες προσθήκες αρωματικών, κάποιες φορές προσθέτω καμιά κουταλιά βούτυρο γάλακτος για μυρωδιά ,και μετά από κάποιους πειραματισμούς καταλήγω σε σχεδόν ολοκαίνουργιες συνταγές έχοντας κρατήσει την κεντρική ιδέα της αρχικής...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com