84
Υλικά
- φακές 125 γρ
- ρύζι μπασμάτι 150 γρ
- σησαμέλαιο 60 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
- μπέϊκον 6 φέτ
- καλαμπόκι 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το κατα τα άλλα αδιάφορο φακόρυζο αναδείκνυε αρώματα μεθυστικά και το σησαμέλαιο έδινε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο πιάτο. Πήρα λοιπόν τη συνταγή και την άλλαξα λίγο για να έχω ακόμα πιο έντονες γεύσεις. Πρόσθεσα το μπέικον και το καλαμπόκι, ενώ καραμέλωσα τα κρεμμύδια για επιπλέον άρωμα. Νομίζω ότι βγήκε ένα πιάτο εξαιρετικό που ακόμα και αυτούς που δεν αγαπούν τις φακές θα τους ικανοποιήσει. Μπορεί να σερβιριστεί σαν συνοδευτικό αλλά στέκεται και μόνο του σαν ελαφρύ κυρίως. ...
Διάβασε τη συνταγή στο saborconna.blogspot.com