95
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- σταφίδες μαύρες 250 γρ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 1 κσ
- ηλιέλαιο 0.5 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 1 ποτ
- κονιάκ 1 φλιτζανάκι
- λεμόνι 1 φλιτζανάκι
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
Όπως έχετε καταλάβει η πλειοψηφία των γλυκών που φτιάχνω τελευταία είναι με συνταγές της Κλαίρης ~ θα της ζητήσω μόνιμη και αποκλειστική συνεργασία! Τούτη η κλασική φανουρόπιτα έγινε πολύ αφράτη και νόστιμη χωρίς να είναι πολύ γλυκιά ούτε βαριά... Τα υλικά έδωσαν ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ταψί, 12-16 κομμάτια: 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ ζάχαρη 250-300 γρ σταφίδες μαύρες και ξανθές 1 γεμάτη κουταλιά κανέλλα 1 γεμάτη κουταλιά γαρύφαλλο σκόνη 1 ποτήρι λάδι (μισό ηλιέλαιο-μισό ελαιόλαδο) 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι νερό 1 φλυτζανάκι κονιάκ 1 φλυτζανάκι λεμόν
Διάβασε τη συνταγή στο bettyscuisine.blogspot.com