22
Υλικά
- αλάτι 1 κγ
Αιγοπρόβειο γάλα, 70% πρόβειο και το υπόλοιπο κατσικίσιο.Σουρώνουμε το γάλα και το βράζουμε για να παστεριωθεί στους 65 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει, στους 35 βαθμούς και ρίχνουμε την πυτιά με 1 κ.γλ αλάτι ανακατεμένα σε 1/2 ποτήρι νερού, για να πήξει.Μετά από 45-50 λεπτά θα έχει την μορφή γιαουρτιού.
Το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια, το αφήνουμε 20 λεπτά για να ανέβουν τα υγρά, και το βάζουμε στα καλούπια για 12 ώρες να στραγγίξει. Αν δεν έχουμε καλούπια στρώνουμε σε τρυπητό τσαντήλα ή ύφασμα γάζα. Κάτω από τα καλούπια έχουμε δοχείο ή βαθύ ταψί, γιατί τα υγρά που θα στραγγίξουν τα μαζεύουμε για να
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com