120
Υλικά
- φετουτσίνι 300 γρ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- εσαλότ 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- βασιλομανίταρα 200 γρ
- μανιτάρια πορτσίνι 200 γρ
- σκόρδο 1 σκελ
- ημίγλυκο κρασί 100 ml
- crème fraiche 150 γρ
- θυμάρι 2 κλων
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- παρμεζάνα -
Η γεμάτη, γήινη μυρωδιά που έβγαινε απ’ τα μανιτάρια ενώ τα σωτάριζα, με μπέρδεψε προς στιγμή και μ’ έκανε να νομίσω ότι μαγείρευα κρέας...Η crème fraîche έδωσε οξύτητα στο πιάτο χωρίς να σκεπάσει την ουμάμι γεύση των μανιταριών, ενώ η αλμυρή παρμεζάνα άμβλυνε την έντονη χροιά της crème fraîche και το θυμάρι χάρισε την πολύτιμη φρεσκάδα του. Μαζί μ’ ένα ποτήρι ημίγλυκο λευκό κρασί, απολαύσαμε ένα υπέροχο, και γρήγορο, Κυριακάτικο γεύμα.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com