88
Υλικά
- αστακός 2 τμχ
- μέντα 0.5 φλ
- βασιλικός 0.5 φλ
- μαϊντανός 1 φλ
- σκόρδο 2 σκελ
- κάπαρη 4 κσ
- ντομάτα 4 τμχ
- κόκκινο πιπέρι 1 κσ
- μαύρο πιπέρι 1 κσ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
Η Παντελλερία (ιταλ. Italian Isola Di Pantelleria, λατιν. Cossyra) είναι ιταλική νήσος στη Μεσόγειο και βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας, αποτελώντας τμήμα της επαρχίας Trapani της Σικελίας. Με ηφαιστειακή προέλευση, υψώνεται στα 836 μέτρα στον σβησμένο κρατήρα του Μagna Grande και έχει έκταση 83 τ. χλμ. Η τελευταία έκρηξη (υποθαλάσσια δυτικά του νησιού) έλαβε χώρα το 1891, όμως οι θερμές μεταλλικές πηγές και οι φουμαρόλες βεβαιώνουν ότι η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται. Το νησί είναι εύφορο αλλά δεν διαθέτει γλυκό νερό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr