254
Υλικά
- μοσχάρι φιλέτο 2 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- βούτυρο 25 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- πιπέρι 2 κσ
- ζωμός βοδινού 100 ml
- κρέμα γάλακτος 100 ml
Το φιλέτο με πιπέρια ή steak au poivre ή pepper steak είναι ένα απ’ τα απόλυτα κλασικά πιάτα της Γαλλικής μαγειρικής, που έχουν πλέον διεθνοποιηθεί. Ο λόγος που το πιπεράτο φιλέτο έγινε πολύ δημοφιλές διεθνώς, έχει να κάνει με τις γευστικές εντάσεις που προσδίδει ένα καλοζυγισμένο μίγμα από πολύχρωμα πιπέρια όταν σοταριστούν ελαφρά, σε ένα μαλακό αλλά σχετικά άγευστο -λόγω έλλειψης λίπους- κομμάτι κρέατος όπως είναι το φιλέτο.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr