91
Στις γιορτές και τα πανηγύρια του νησιού οι λεγόμενοι φιτουράδες στήνουν τους πάγκους τους και τηγανίζουν ένα παραδοσιακό γλυκάκι, την φιτούρα Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα ταπεινό, απλούστατο γλυκάκι με ελάχιστα υλικά! Νερό, αλάτι και σιμιγδάλι! Η ζύμη παγώνει στο ψυγείο, κόβεται σε κομμάτια και τηγανίζεται σε καυτό λαδάκι. Ακολουθεί πασπάλισμα με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα κι έχετε έτοιμο ένα πάμφθηνο πεντανόστιμο γλυκάκι.
Διάβασε τη συνταγή στο theveggiesisters.gr