220
Υλικά
- αλεύρι 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο γάλακτος 150 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πορτοκάλι 1 τμχ
- μήλα 2 κιλ
- ζάχαρη 150 γρ
- βούτυρο γάλακτος 150 γρ
- κανέλα 1 κγ
Η ανάποδη γαλλική μηλόπιτα, που ακούει στο όνομα tarte tatin δημιουργήθηκε στη Γαλλία του 19ου αιώνα σε ένα ξενοδοχείο που διηύθυναν δύο αδερφές, η Stéphanie και η Caroline Tatin. Η ιστορία που έχει επικρατήσει θέλει την Stéphanie να προσπαθεί να φτιάξει μια τάρτα με μήλα, αλλά καθώς έκαψε τα μήλα στο μαγείρεμα προσπάθησε να σώσει το πιάτο τοποθετώντας τη βάση της τάρτας στην κορυφή. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η tarte tatin. Υλικά για τη ζύμη: 250 γρ. αλεύρι 2 αβγά 150 γρ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου...
Διάβασε τη συνταγή στο www.infokids.gr