71
Υλικά
- φύλλο για πίτες 6 φύλλα
- φύλλο κρούστας 6 φύλλα
- γάλα φρέσκο 2 λτ
- αυγά 8 τμχ
- σιμιγδάλι ψιλό 7 κσ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9 κσ
- βούτυρο αγελάδος 120 γρ
- μαγειρικό λίπος 120 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- βανίλιες 2 τμχ
- ζάχαρη 8 κσ
- κανέλα 3 κγ
- βούτυρο αγελάδος 5 κσ
- μαγειρικό λίπος 5 κσ
Η πιο συνηθισμένη πίτα του χειμώνα και της άνοιξης.
Όταν έμπαινε ο χειμώνας, ξεκίναγε για μένα η πιο γλυκιά περίοδος του χρόνου.
Κι αυτό, γιατί από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι και το Πάσχα, η γαλατόπιτα δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι μας και περισσότερο τις Απόκριες.
Όταν έμπαινε ο χειμώνας, ξεκίναγε για μένα η πιο γλυκιά περίοδος του χρόνου.
Κι αυτό, γιατί από τα τέλη Οκτώβρη μέχρι και το Πάσχα, η γαλατόπιτα δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι μας και περισσότερο τις Απόκριες.
Γαλατόπιτα...
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com