152
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- γάλα φρέσκο 2 λτ
- αυγά 8 τμχ
- κορν φλάουρ 9 κσ
- σιμιγδάλι ψιλό 7 κσ
- βούτυρο αγελάδος 120 γρ
- μαγειρικό λίπος 120 γρ
- ζάχαρη 480 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- βανίλια 2 τμχ
- ζάχαρη 10 κσ
- κανέλα 4 κγ
- βούτυρο αγελάδος 100 γρ
Η πιο αγαπημένη πίτα του χειμώνα και της άνοιξης, για τους περισσότερους είναι η γαλατόπιτα, ειδικά για την περίοδο των Αποκριών.
Συνήθως την φτιάχνουμε χωρίς επάνω φύλλο, γι' αυτό τη λέμε και ξεσκέπαστη.
Σε κάποιους πάντως αρέσει με φύλλο, επειδή θυμίζει γαλακτομπούρεκο.
Συνήθως την φτιάχνουμε χωρίς επάνω φύλλο, γι' αυτό τη λέμε και ξεσκέπαστη.
Σε κάποιους πάντως αρέσει με φύλλο, επειδή θυμίζει γαλακτομπούρεκο.
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com