70
Υλικά
- αλεύρι ντίνκελ 250 γρ
- βούτυρο 140 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αυγά 2 τμχ
- λιαστές ντομάτες 15 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- πιπεριές τσίλι 1 τμχ
- ακατέργαστη ζάχαρη 0.5 κγ
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ντομάτα 2 τμχ
- ρίγανη 0.25 κγ
- θυμάρι 3 κσ
Αυτή η galette ντομάτας λοιπόν είναι απλώς καταπλητική. Όχι μόνο λόγω της ντομάτας, όχι μόνο λόγω της νοστιμότατης πάστας λιαστής ντομάτας αλλά και λόγω της ζύμης που είναι φτιαγμένη με αλεύρι spelt (ντίνκελ).Η ζύμη αυτή είναι εύθρυπτη, αφράτη, μαλακιά κι ελάχιστα τραγανή στις άκρες, και η γεύση της είναι βουτυρένια και γήινη μα πολύ ελαφριά.
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com