by admin

Gazpacho, η Ανδαλουσιανή κρύα σούπα που ταιριάζει στο Ελληνικό καλοκαίρι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το Γκασπάτσο (Gazpacho) είναι ίσως η πιο διάσημη κρύα σούπα στο κόσμο και προέρχεται απ’ την Ανδαλουσιανή κουζίνα, όπου τα καλοκαίρια είναι τόσο ζεστά όσο και τα δικά μας. Αυτός είναι κι ένας λόγος που ταιριάζει απόλυτα στη χώρα μας ως καλοκαιρινή συνταγή. Ό άλλος είναι ότι τα βασικά υλικά της είναι τόσο οικεία σε μας, που όλα περιέχονται στην κλασσική μας ελληνική (χωριάτικη) σαλάτα. Βέβαια δεν μπαίνει φέτα στο γκασπάτσο, αν και είμαι σίγουρος ότι κάποιος δημιουργικός σεφ, εύκολα θα έβαζε μια μους ή αφρό φέτας πάνω σε ένα γκασπάτσο αλά Γκρέκ. Οι φίλοι μου στο Funky Gourmet έχουν ως κλασικό πιάτο τους, ελληνική σαλάτα σε μορφή γρανίτας, εδώ θα κολλήσουμε…

Γκασπάτσο κρύα σούπα ντομάτας για το καλοκαίρι
Ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές, σκόρδο, ελαιόλαδο, ξίδι και ψωμί είναι τα στάνταρ υλικά σε ένα σύγχρονο γκασπάτσο και έτσι είναι προφανές ότι σαν πιάτο θα είναι απόλυτα οικείο γευστικά σε κάθε Έλληνα.

Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr
Κατηγορία: Σούπες
Περισσότερες συνταγές: gazpacho

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το caruso.gr