105
Υλικά
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
- πιπεριές κίτρινες 2 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- κιμάς 300 γρ
- χοιρινό 300 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- ψωμί 2 φέτ
- γάλα 0.5 ποτ
- αυγά 1 τμχ
- μοσχοκάρυδο -
- λεμόνι 1 τμχ
- φρυγανιά -
- πατάτες 3 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
Περιγραφή Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξετε γεμιστές πιπεριές. Η γέμιση είναι από κιμά (μισό-μισό χοιρινό και μοσχαρίσιο), ΔΕΝ ΕΧΕΙ ρύζι αλλά μόνο ψίχα ψωμιού καλά μουσκεμένη σε γάλα, και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μαγειρεμένη στο τηγάνι προηγουμένως. Η εξοικονόμηση του χρόνου, συνεπώς, είναι σημαντικότατη. Και η γεύση της ; Τέλεια ! Σαν ψητό μπιφτεκάκι !! Ναι, καλά, έχει και σκόρδο, και μαιντανό, και μοσχοκάρυδο, εκείνο όμως που κάνει πραγματικά τη διαφορά, είναι μία γερή ποσότητα ξύσματος λεμονιού, που δίνει στη γέμιση –αλλά και σε όλο το πιάτο– ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρωμα και μία γεύση που θα βρείτε ...ακαταμάχητη ! Οι πατατούλες, από δίπλα, σε μικρά...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr