170
Υλικά
- βούτυρο 150 γρ
- ζάχαρη 1.5 φλ
- αυγά 5 τμχ
- γιαούρτι 250 γρ
- φαρίνα 4 φλ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- ζάχαρη 3 φλ
- λεμόνι 0.5 τμχ
Υλικά συνταγής Για τη γιαουρτόπιτα: 150 γρ. βούτυρο μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 5 αυγά 250 γρ. γιαούρτι πλήρες 4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού Για το σιρόπι: 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 3/4 φλ. τσαγιού νερό ξύσμα και χυμό 1/2 λεμονιού ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com