56
Υλικά
- αλεύρι 225 γρ
- τζίντζερ 2 κγ
- κανέλα 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- βούτυρο 100 γρ
- μαύρη ζάχαρη 1 κούπα/ες
- πετιμέζι 0.5 κούπα/ες
- αυγά 2 τμχ
- γάλα 1 κούπα/ες
- ζάχαρη άχνη 1.5 κούπα/ες
- χυμός πορτοκαλιού 4 κσ
- τρούφα σοκολάτας -
- καρύδα -
- ξηροί καρποί -
Φυσικά η σημερινή συνταγή δεν είναι παραδοσιακή κρητική αφού η χρήση της πιπερόριζας μάλλον δεν συναντάται σε παραδοσιακές συνταγές. Είναι όμως ένα κέικ που φτιάχνω αρκετά χρόνια (όταν για κάποιους λόγους καθυστερήσω να φτιάξω το κλασικό μου χριστουγεννιάτικο κέικ που θέλει μήνες ωρίμανσης…) και αναζητούσα αιτία να σας το συστήσω γιατί πραγματικά είναι πολύ ωραίο!
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com