152
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- αυγά 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 κούπα/ες
- άνηθος 0.33 κούπα/ες
- ρύζι γλασέ 0.5 -
- ελαιόλαδο 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 0.33 κούπα/ες
- κύβος λαχανικών 1 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 2 τμχ
Γιουβαρλάκια, από το τούρκικο yuvarlak που σημαίνει σφαιρικός. Ακόμη μια τούρκικη λέξη για ένα φαγητό συνηθισμένο και αγαπημένο στη χώρα μας. Δεν είναι βέβαια πάντα σφαιρικά (στο σπίτι μας τα συνηθίζουμε ωοειδή). Τα υλικά τους είναι λίγο-πολύ παρόμοια σε όλες τις συνταγές. Τελευταία πρόσθεσα μια δυό φορές και άλλα λαχανικά ή μυριστικά στον κιμά ή στη σούπα, αλλά παρόλο που δεν ήταν άσχημα, όταν λέμε γιουβαρλάκια εννοούμε πάντα τα κλασικά! Μαγειρεύονται συνήθως αυγολέμονο ή κοκκινιστά, με ντομάτα. ...
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr