56
Υλικά
- λάχανο 0.5 τμχ
- μαραθόσπορος 0.5 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- λεμόνι 1.5 τμχ
- κιμάς χοιρινός 150 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- σέλινο 0.5 ματσ.
- δυόσμος 1 κσ
- ρύζι γλασέ 1 φλ
- αλεύρι 0.5 φλ
- ζωμός λαχανικών 3 φλ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αυγά 2 τμχ
- γιαούρτι 3 κσ
- κορν φλάουρ 1 κσ
- λεμόνι 2 τμχ
Η γέννηση της συνταγής αυτής προέκυψε από τον περιορισμένο χρόνο που οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε καθώς κι από την ανάγκη να μην αποχωριζόμαστε γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε κι αγαπάμε ιδιαίτερα. Οι λαχανοντολμάδες με γιουβαρλάκια κι αυγολέμονο είναι από τις συνταγές που θυμίζουν χειμώνα, σπιτικό και οικογενειακό φαγητό και κυρίως το μεράκι και την αγάπη για το μαγείρεμα όταν αυτό απαιτεί διάθεση, χρόνο κι επιμέλεια. Με την ακόλουθη εκτέλεση κάνουμε αποσύνθεση των κλασικών λαχανοντολμάδων και τους ξανασυνθέτουμε με τρόπο που η γέμιση του κιμά να γίνεται γιουβαρλάκι, τα ελεύθερα, χονδροκομμένα φύλλα λάχανου να υποκαταστήσουν τον ντολμά, ενώ η όλη γεύση όχι μόνο παραμένει ίδια αλλά γίνεται και περισσότερο προσιτή.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr