69
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- άνηθος 1 χούφτ
- σέλινο 1 χούφτ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- τραχανάς ξινός 100 γρ
- καρότο 1 τμχ
- σέλινο 1 χούφτ
- τραχανάς ξινός 50 γρ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 1.5 τμχ
Γιουβαρλάκια προφανώς και έχουμε φτιάξει και θα τα βρείτε στο blog μας εδώ. Σήμερα όμως τα ξαναμαγειρεύουμε σε μία παραλλαγή. Αντικαθιστούμε το ρύζι με ξινό τραχανά, προσθέτουμε λίγα μυρωδικά και παραλείπουμε τη ντομάτα. Το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό! Επίσης, αποτελεί και απόδειξη του πόσο ευέλικτο υλικό είναι ο τραχανάς, καθώς η χρήση του στα γιουβαρλάκια τα έκανε, εκτός από πολύ αφράτα, και πάρα πολύ νόστιμα! Συνιστούμε να τα φάτε συνοδεία φρέσκου ψωμιού! Δεν παίζονται!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com