121
Τα γιουβαρλάκια τα έχω συνδέσει με την έναρξη του χειμώνα.Θυμάμαι με νοσταλγία τα παιδικά μου χρόνια όταν γυρίζοντας από το σχολείο κάποιες κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, έβρισκα τα γιουβαρλάκια της μανούλας μου έτοιμα και μοσχομυριστά να με περιμένουν!!Με μπόλικο μαϊντανό και δυόσμο που τόσο αγαπώ! Τόσο νόστιμα, με χόρταιναν και με ζέσταιναν, με "στύλωναν" όπως έλεγαν οι παλαιότεροι για αυτού του είδους τα φαγακα, μετά από μια κουραστική ημέρα.Χουχουλιάρικο φαγητό, κατά παράδοση συνηθίζεται να συνδυάζεται με αυγολέμονο.Κάποιοι τα προτιμούν με μπόλικο ζουμάκι, κάτι σαν σούπα δηλαδή.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com