55
Υλικά
- ντομάτα 1 κιλ
- ντοματάκια 800 γρ
- σκόρδο 2 σκελ
- αρνί 1.5 κιλ
- μοσχάρι 1.5 κιλ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- φρέσκο βούτυρο 3 κσ
- κριθαράκι 2 κούπα/ες
- κοφτό μακαρονάκι 2 κούπα/ες
- ζάχαρη 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- αλεύρι -
- κεφαλοτύρι -
- παρμεζάνα -
Οφείλει το όνομά του στην τουρκική λέξη για το ρηχό και πλατύ πήλινο για ψήσιμο στο φούρνο σκεύος, όπου μαγειρεύουμε κυρίως κρέας με ζυμαρικά. Το ίδιο νόστιμο με μοσχα¬ράκι ή αρνάκι με κριθαράκι ή μικρό "κυρτό" κοφτό μακαρονάκι που συνήθως πολλοί ονομάζουν "κοράλλι". Βραστά χόρτα ή σαλάτα από φρέσκα λαχανικά συνοδεύουν υπέροχα το γιουβέτσι...
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr