73
Υλικά
- κόκκινο κρασί 1 λτ
- ξερά δαμάσκηνα 200 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- ζάχαρη 250 γρ
- κανέλα 2 ξύλο/α
- μαύρο τσάι 2 φακ
- γαρύφαλλο 5 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 λτ
Τελευταίο ποστ πριν τα Χριστούγεννα και διάλεξα μια ξένη συνταγή, η οποία ζεσταίνει καρδιές και σώματα. Το γκλούβάιν το γνώρισα εδώ, από τις γερμανίδες του νησιού και τα μπαζάρ που έκαναν και κάνουν. Δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικο παζάρι χωρίς γκλούβάιν. Το γκλούβάιν γίνεται από κόκκινο κρασί, όχι απαραίτητα ακριβό, στο οποίο προσθέτουμε μυρωδικά και το ζεσταίνουμε.
Διάβασε τη συνταγή στο mikrikouzina.blogspot.com