74
Υλικά
- ζάχαρη 0.75 κούπα/ες
- αλεύρι 3.5 κούπα/ες
- αυγά 3 τμχ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- βούτυρο 1 κούπα/ες
- βανίλια 2 τμχ
- ξύσμα πορτοκαλιού -
- αλάτι 1 τσιμπ
- γάλα 2.5 κούπα/ες
- άνθος αραβοσίτου 3.5 κσ
- μαρμελάδα 0.75 κούπα/ες
- σοκολάτα 50 γρ
- ζάχαρη άχνη 2 κσ
Οι σπιτικές τούρτες της παιδικής μου ηλικίας είχαν σαν βασική κρέμα σε διάφορες παραλλαγές την κρέμα με άνθος αραβοσίτου.Και αυτή η τόσο αγαπημένη κρέμα αποτέλεσε τη βάση της γέμισης στις τάρτες της σημερινής συνταγής. Ήταν και κάποιες περυσινές μαρμελάδας που ήθελα να μου αδειάσουν τη γωνιά για τις καινούριες και έπρεπε να καταναλωθούν και η ιδέα έγινε πράξη! Ανάμειξη της κλασικής κρέμας με μαρμελάδα ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com