66
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 90 γρ
- χυμός μανταρινιού 0.5 ποτ
- γάλα φρέσκο 0.5 ποτ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βανίλια 0.25 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- μαγιά ξερή 1 φακ
Τα γεμιστά αρτοπαρασκευάσματα, φέρνουν "ευφορία" στις ψυχές των ανθρώπων αυτές τις μέρες του χρόνου. Είναι τα αρώματα και η γεύση των φρούτων, που κλείνουν μέσα τους το καλοκαίρι αφού μιλάμε για: σύκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, βερίκοκα και όλων των ειδών μούρα (και αυτό το καλοκαίρι ενδεχομένως να ονειρευόμαστε...μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, ποιος να ξέρει!) Οδηγημένη λοιπόν από τέτοιες σκέψεις, ήρθα να φτιάξω το γλυκό που θα δείτε πιο κάτω. Αλλά επειδή το σχήμα του σαφώς και θυμίζει πεϊνιρλί. Είπα να το ονομάσω Γλυκό Πεϊνιρλί. Το Γίγας, προέκυψε από το μέγεθος, καθώς το αρχικό του, διπλασιάστηκε πραγματικά σε όγκο, χάρη στη μαγιά....
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com