78
Υλικά
- κόκκινες φακές 1.5 φλ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- σιναπόσπορος 1 κγ
- κάρυ 8 φύλλα
- βασιλικός 8 φύλλα
- πιπεριές τσίλι 2 τμχ
- κόλιαντρο 2 κγ
- γαρύφαλλο 2 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- πάστα tamarind 3 κσ
- μαύρη ζάχαρη 2 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- αλάτι -
- ελαιόλαδο -
Ώρα για ινδική κουζίνα για μια ακόμη φορά! Μετά από αρκετό καιρό μαγειρέψαμε ινδική συνταγή, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας κόκκινες φακές. Πρόκειται για ένα είδος φακής ανοιχτού πορτοκαλοκόκκινου χρώματος που όταν μαγειρεύονται γίνονται κίτρινες. Επίσης βράζουν πολύ εύκολα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και γι' αυτό ο συνήθης τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται στη μαγειρική είναι σαν φάβα. Δηλαδή ένα είδος πουρέ...
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com